historien

Historien om fiskeren, bakeren og læreren

Eventyret om hvordan Cold Cat ble til

Det var en gang en fisker, en baker og en lærer som satt sammen og spiste et godt fiskemåltid. Maten var god, og praten kom inn på hvorfor barn og unge ikke spiser mer fisk.

Fiskeren mente det kom av at ungene ikke hadde fått vett nok til å sette pris på et slikt fantastisk råstoff som fisken er. Bakeren på sin side mente at fisk burde bli servert sammen med godt brød. Læreren som spiste sammen med barn og unge flere gangerom dagen, var mer opptatt av hvordan barn og unge spiser i dag. De sitter ikke alltid og spiser rundt et bord. Eller det er en datamaskin på bordet som er koblet opp mot resten av verden, og en telefon som må kunne betjentes med en responstid på sekunder. Dette gjør at tallerken, kniv og gaffel er redskaper som ikke passer inn.

Ut av dette kom tanken på et måltid barn kunne lage selv når de var sultne og ville spise. Det skulle kunne lages overalt,hvor som helst, og når som helst, og med minimalt behov for redskap.

Læreren tok med seg tankene tilbake til fiskeren og bakeren. Alle var enige om at det ideelle måltid blant ungdommer er en hot dog. Den oppfyller alle krav til et raskt og enkelt måltid, og den kan spises når en er i bevegelse.

Men da de satte seg og spiste, kjente de med en gang at dette ikke var godt nok.» Det er brødet som ikke passer, «sa bakeren. «Jeg skal lage et annet og bedre brød».

To uker etterpå kom bakeren tilbake med et brød han som fagmann kunne stå inne for, og som var av en kvalitet han var stolt over.

De satte seg og spiste, og de kjente at denne gangen var smaken riktig. Måltidet oppfylte alle de kravene de hadde snakket om. De hadde laget et sunt og smakfullt måltid der det hvite pølsebrødet var byttet ut med et smaksrikt fullkornsbrød, og den vanlige pølsen var byttet ut med en nydelig bit av varmrøkt ørret. Som en ekstra smaks- og fargeklatt, puttet de en bit salat oppi brødet sammen med fisken. Det var like enkelt som å lage pølse i brød!

Fiskeren, bakeren og læreren var enige om at produktet skulle bringes ut til folket.

Slik endte eventyret om hvordan Cold Cat ble til. Flere og flere har fått høre dette eventyret, og historien videre handler om hvordan alle barn og unge skal få muligheten til å spise Cold cat.

Hvordan måltidet fikk navnet Cold Cat er en annen historie.